Educație

 10 Mai 2013 - Tineri ambasadori

24 de adolescenţi din Portugalia şi România, însoţiţi de cadre didactice, au participat la activităţile Centrului de Arheologie Experimentală. Aceştia participă la proiectul"Tineri ambasadori", realizat din fonduri europene (sub-acțiune a axei “Tineri în Europa” din cadrul programului “Tineret în Acțiune”) şi vizează facilitarea schimburilor culturale intre tinerii din Moreni (Romania) și Torres Novas (Portugalia).


 1-5 Aprilie 2013 - SCOALA ALTFEL           În cadrul manifestărilor prijeluite de programul Școala Altfel, Centrul de Arheologie Experimentala a fost locul în care s-a desfășurat atelierul  "Lutul în preistorie... și astăzi". Timp de 5 zile (1-5 aprilie 2013) la acest atelier au participat aproximativ 500 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, dar și educatori, învățători, profesori, părinți și bunici. Participanții, cu mic cu mare, au încercat să realizeze obiecte de ceramică cu ajutorul unor tehnici preistorice, utilizând unelte specifice.

Octombrie 2012 

Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște


           Începând cu octombrie 2012, în cadrul Centrului de Arheologie Experimentală, elevii ai liceului „Voievodul Mircea” din Târgoviște vor lua contact cu una dintre cele mai vechi îndeletniciri de pe teritoriul țării noastre - modelarea argilei - și vor afla, prin intermediul imaginilor și al artefactelor informații despre imaginea feminină și a cuplului din perioadele străvechi, activitatea având ca finalitate realizarea unor statuete și vase specifice culturilor preistorice.
           Aceste activități sunt integrate proiectului multilateral Comenius, „Different but Equal in Europe”, ce se desfășoară pe o perioadă de doi ani: 2012-2014, în cadrul Grupului Școlar „Voievodul Mircea” din Târgoviște. Unul dintre obiectivele proiectului „Different but Equal in Europe” este urmărirea diacronică a imaginii feminine de-a lungul timpului. 

                                                           Prezentare teoretica


Materia primaModelaj

Noiembrie 2012 

Grădinița Butterfly din București